Tuesday, March 10, 2009

perjuangan ekonomi ummah...Tersentak aku dibuatnya...hanya individu yang kurang paham dan tak tau ada perbezaan antara MLM or MLM syariah,,ade bezanya...memang susah nak mengubah mentaliti masyarakat dewasa ini.kadang bila di usulkan tentang ekonomi,ramai yang beranggapan pengukuhan ekonomi sendiri lagu baik..dengan sikap pentingkan diri sendiri,ntah dr mana keberkatannya tu kita tak tahu..adakah itu yang boleh dibanggakan dengan ape yg dikatakan tentang MLM yang konsep semua sama?aku ade jawapannya....

aku tak boleh persalahkan individu yang menyelar n memblaim produk keluaran orang islam sendiri.sebab mereka belom dapat maklumat tentang semua tu lagi,,ye aku pun tak kisah jika ade yang membangga dengan produk luar..malah berebut2 nak beli pun ade,,,aku tak peduli semua itu..tapi yang aku peduli sampai bila harus kita membangga2kan produk luar,,sedangkan dalam kolompok kita sendiri sedang membangunkan produk yang bercirikan halal toyyibah..

Dalam pada itu..aku sendiri memperkenalkan HPA sbg satu wardah perkembangan ekonomi ummah..ia juga bukan sahaja MLM yang mengutamakan kepentingan leaders...tp ia mengutamkan konsep perkonsian bersama..iaini takde yg rasa tertindas..HPA shj telah melantik 11 pakar undang syarie dlm bidang berkaitan sebagai Penasihat bg perjalan perniagaan ini,dan ini adalah PERTAMA dalam bidang MLM..dgn harapan akan ade yang mengikut jejak langkah HPA ni untuk mewujudkan satu perniagaan yang bersih.

Bukanlah nak mengagung2kan HPA,,sbb diri ini masih baru lagi dalam bidang ni,tp itikad dalam hati ni yakin n percaya dangan perniagaan ini,,adalah ruang untuk membangun ekonomi ummah...mengubah persepsi masyarakat yang sentiasa pandang ke barat,,sedangkan perubatan jawi lebih baik...malah memang dah terbukti dengan keberkesanannya..

“Mencari Yang Halal Itu Fardhu Bagi Setiap Muslim”

bila disebutnya fardhu..adalah wajib bg umat islam..kadang kecewa dengan masyarakat,,yang lari dr mencari kebaikan..sedangkan yang halal n haram itu dah terang..ditengah2nya adalah kesamaran...mcmana 2?paham ke?

dikesempatan ini tak salah bagi aku menunjukkan ciri2 yang ada bg produk HPA.
CIRI-CIRI PRODUK HERBA HPA:

-Dikilangkan mengikut standard “Good Manufacturing Practice” (GMP).

-Diluluskan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK) dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia.

-Diiktiraf HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

-Menggunakan 100% herba.

-Tidak mengandungi sebarang bahan kimia.

-Tidak mengandungi steroid.

-Melepasi ujian had kandungan logam berat.

-Melepasi ujian had Mikrob.

-Melepasi ujian had kecairan.

-Berkesan dan mujarab, bersih lagi suci.

HPA menawarkan peluang perniagaan yang cukup menarik dan anda pasti mampu menjana pendapatan lumayan melaluinya, InsyaAllah. Produk-produk HPA dipasarkan melalui anak syarikat HPA, Al-Wahida Marketing Sdn Bhd menggunakan kaedah pemasaran berbilang aras (Multi Level Marketing).

Perniagaan MLM HPA telah mendapat pengiktirafan sebagai MLM Syariah daripada Biro Konsultansi Majlis Ulama Indonesia dan HPA juga mempunyai Panel Syariah sendiri yang bertindak memantau segala aktiviti perniagaan HPA dari segi penyediaan produk dan konsep perniagaan yang digunakan. Ahli panel ini terdiri daripada para ahli akademik, pensyarah, professor dan ahli agama.

HPA turut menyediakan kursus keusahawanan dan perawatan herba yang mantap kepada semua ahli untuk melahirkan usahawan yang hebat dan juga perawat yang terlatih. Plan pemasaran HPA yang dirangka mampu memberi pendapatan lumayan dan ianya terbukti dengan lahirnya ramai usahawan HPA dengan pendapatan 4, 5 angka sebulan.

KELEBIHAN PERNIAGAAN HPA:


1-Keahlian HPA hanya RM30 seumur hidup.

2-Ahli mendapat diskaun 20-25% untuk semua produk.

3-Belian minima hanya 50 Nilai Mata (NM) setiap bulan untuk layak mendapat bonus.

4-Kepelbagaian jenis produk (kesihatan, harian, makanan, minuman, kosmetik dll)

5-Produk berteraskan harga ihsan, murah dan mudah dipasarkan.

6-Program ‘Perkongsian Bijak Cemerlang’ (PBC) untuk melahirkan usahawan cemerlang dengan pendapatan 5 angka.

7-Program 'Perkongsian Ilmu Cemerlang' (PIC) & Sijil Herbalis untuk menjadi perawat dan herbalis.

8-Peluang mempelajari ilmu perawatan seperti bekam, akupunktur, refleksologi, kiropraktik, ilmu diagnos penyakit melalui tapak tangan, iridologi (anak mata), lidah dan denyutan nadi.

9-Ribuan stokis dan ratusan cawangan HPA di seluruh Malaysia.

10-Tawaran 11 jenis ganjaran bonus lumayan melalui pelan pemasaran yang begitu mudah, adil dan sukses. Tiada penurunan pangkat dan peratusan bonus serta tiada group sales maintain!

11-Ahli boleh melabur dalam Koperasi HPA untuk mendapatkan keuntungan.

12-HPA mengiklankan produknya seperti Kopi Radix, Radix Cola, Sarsi, Cereal di TV3, TV9, akhbar harian, pengangkutan awam dan di papan-papan iklan.

13-HPA mengeluarkan banyak produk kesihatan yang tentunya amat bermanfaat jika diamalkan oleh semua. Sebagai pengamal produk kesihatan HPA, insyaAllah anda akan mendapati tahap kesihatan anda menjadi semakin baik.

14-Ahli akan mendapat NM dengan berbelanja di Restoran Radix Fried Chicken (RFC), Restoran Radix Oriental Cuisine (ROC), Restoran Radix Organic Recipe (ROR), menggunakan perkhidmatan Dobi Toharah dan menginap di Hotel HPA.

15-Setiap bulan HPA akan menginfakkan sebahagian keuntungan kepada pertubuhan kebajikan, maahad tahfiz dan rumah anak yatim.

16-Penerapan amalan Islam dalam pekerjaan seperti semua pekerja diwajibkan berwudhuk, menutup aurat, membaca Al-Ma’thurat dan solat sunat dhuha sebelum memulakan kerja.

so..adakah sama HPA dengan MLM yang lain?fikir-fikirlah..ape yg perlu nak kita banggakan dengan produk yang belum tahu dari mana asalnye...sampai bila kita nak agungkan produk buatan yahudi?yang diragui halalnya.berakahnye?fikir-fikirkan lah...


No comments:

Post a Comment