Friday, June 19, 2009

resume nama ku..

tadi jenguk2 blog kak simple shida,,tgk dia bukak topik baru,,hehe.santai n dakwah.,so dgn rasa tak malunya,,aku mciplak idea penulisan dia,,sory ye kak..


MOHD FARID
MMesra
OOportunis
HHarum
DDinamik
FFleksibel
AAmanah
RRamah
IIkhlas
DDedikasi
Apa ada pada nama?


mesra =mesra mmg kene ada,kemesraan,,keramahan..n smua nya la..ahaks..
oportunis =ape kebenda ni,,mana kamus,,mana kamus..
harum =setakat ni aku tak membusukkan nama family aku lagi setakat ni
dinamik =dinamik,progesif n produktif,,motto skolah aku.ahaks
flexsibel =mcmana eh aku nak terangkan ni,,huhuhu
amanah =setakat ni aku blom lagi pecah amanah..ahaks..
ramah =hehehe...tapi aku blom ramah tak tentu pasal.
ikhlas =ada ulama mengatakan,ikhlas itu umpama semut itam dimalam yg pekat..
dedikasi =hehehehe....kdg2 aku bengkang bengkok gak..


ni plak nama nama aku time di alam fana,,sampai bakal pak mentua pun panggil aku umar,wakakakaka,,,,ayah n mak tak knl umar khalil..ahaks..

UMAR KHALIL
UUntung
MMesra
AAmanah
RRamah
KKomited
HHarum
AAlim
LLemah-lembut
IIkhlas
LLincah
Apa ada pada nama?

untung =aku memang org yg bruntung,,klu aku wat hal,,mak mesti ckp "btuah punya anak"

mesra =kdg2 suke gak singgah kat kedai mesra petronas,beli cokelat krispy...

amanah =ms kecik mak soh aku buai adik,,aku patuh,tp aku tgk tv..adik nangis,adakah aku pecah amanah?

ramah =skali lagi aku tegaskan,aku bukan ramah tak tentu pasal..ahaks

komited =pe makna eh?phm tp xtau la nak terangkan,huhuhuhu...

harum =di manakah setangginya?

alim =erkk nama aku bukan halim,,ahlim mahu pun alim...nm aku farid ...

lemah lembut = aku bukan auuwwwww k!!!!

ikhlas =hehehe,,,nak tny,,dr awl idup,sampai skng..brapa byk amalan yg dilakukan dgn iklas???hah sm2 la kita muhasabah,,bukan muhasarawak...ahaks..

lincah =aku dah gemuk ni...pyh ckit la..ahaks..


2 comments:

  1. Komen sikit ye.. Lepas ni kalau berhenti kat Petronas tu, jgn beli coklat 'CRISPY' dah ye.. Tukar menu lain.. Sebab crispy tu dah diiktiraf meragukan.. Mengandungi bahan yang tidak dihalalkan.. Jd, kalau dah tahu perkara tu, elakkan ye abg Farid.. Ni pesanan penaja.. Hihi..

    ReplyDelete
  2. Salam.. Anda di TAG! See at my blog..

    ReplyDelete